Agroživ planira izgradnju nove klanice

Bez autora
Mar 07 2011

Kompanija Agroživ, ukoliko dobije pomoć Vlade Srbije, početkom iduće godine imaće novu klanicu koja će obezbediti povećanje proizvodnje i siguran profit. Nova klanica će obezbediti stoprocentno uvećanje proizvodnje u odnosu na postojeće stanje i sasvim izvesno ozbiljan profit za ovu kompaniju. Kompaniju Agroživ je krajem prošle godine kupilo javno preduzeće "Srbijagas", a u prva dva meseca poslovanja učinjene su sve mere kako bi postojeća klanica dala svoj tehnološki i radni maksimum. Do 15. marta odredili su rok za izradu investicionog programa i ukoliko bude obećana podrške Vlade Srbije tokom proleća započeće se izgradnja nove klanice. Najmodernija oprema za klanicu, vredna pet miliona evra, već je obezbeđena.

Agroživ planira izgradnju nove klaniceKompanija Agroživ, ukoliko dobije pomoć Vlade Srbije, početkom iduće godine imaće novu klanicu koja će obezbediti povećanje proizvodnje i siguran profit, najavio je direktor te kompanije Predrag Amižić.

"Nova klanica će obezbediti stoprocentno uvećanje proizvodnje u odnosu na postojeće stanje i sasvim izvesno ozbiljan profit za ovu kompaniju", kazao je Amižić.

Kompaniju Agroživ je krajem prošle godine kupilo javno preduzeće "Srbijagas", a prema rečima Amižića u prva dva meseca poslovanja učinjene su sve mere kako bi postojeća klanica dala svoj tehnološki i radni maksimum.

"Mi smo do 15. marta odredili rok za izradu investicionog programa i ukoliko bude obećane podrške Vlade Srbije nadam se da ćemo tokom proleća započeti izgradnju nove klanice", kazao je Amižić.

On je naglasio i da je najmodernija oprema za klanicu, vredna pet miliona evra, već obezbeđena.

Amižić je dodao da je pored izgradnje nove klanice koja će obezbediti nova radna mesta, u planu i izgradnja pratećih postrojenja kao što je sistem otpadnih voda, energana za biogas i kafilerija.

U kompaniji "Agroživ", čije je sedište u Žitištu, zaposleno je 1.000 ljudi, što je od izuzetnog značaja za tu nerazvijenu srednjobanatsku opštinu, sa više od 2.000 nezaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik